Să fim alături de noi! – noutăți-

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a fost cea care mi-a dat șansa ca vara aceasta să ajung în satele Bîcu și Cioca Boca din județul Iași unde am susținut timp de câteva zile ore de comunicare cu o parte din copiii satului. Am întâlnit oameni minunați, copii care se bucură chiar și atunci când sunt flămânzi și când, lumește vorbind, au toate motivele să fie triști. Ei însă zâmbesc și se lipesc de sufletul tău imediat. Sunt copii foarte săraci, care nu au ce se îmbrăca sau ce mânca, care au nevoie de oameni care să îi asculte, care să îi strângă în brațe, care să le spună că Hristos îi iubește mult și că este alături de ei tot timpul. Ei știau asta și erau bucuroși. Rare au fost momentele când pe chipul unuia mai apărea o tristețe apăsătoare sau vreo lacrimă. Am învățat de la ei, din nou, că omul are nevoie doar de Hristos pentru a fi fericit. Materialitatea, vremelnicia nu fac decât să întărească această idee. De toate să ai, dar fără Hristos, rămâi trist. Putem fi fericiți doar cu Hristos, lăsându-L pe El să se ocupe de noi, de bucuriile și necazurile noastre. Și atunci când ajungem să-I dăm voie Lui să facă asta, ajungem să fim fericiți…

Așadar, am plecat de acolo cu gândul și cu sufletul la ei. Atunci am hotărât să încerc să îi ajut și am pornit prima ediție a proiectului Să fim alături de noi, proiect care a răsunat în sufletele multor oameni dragi.  Am mers acolo cu un microbuz și i-am bucurat cu tot ce am putut aduna în luna octombrie a acestui an. Pe 6 decembrie am mers din nou și i-am găsit cam la fel, îmbrăcați foarte subțire cu toate că afară era extrem de frig. De ce? Nu aveau cu ce se îmbrăca… Știam asta. Întâlnisem cu puțin timp în urmă copii care renuțaseră la școală pentru că nu aveau cu ce se încălța. Într-o lume în care noi credem că avem ceea ce ni se cuvine, se ivesc copii care nu aproape nimic și care, paradoxal, sunt uneori mai fericiți și mai mulțumiți decât noi.

A doua ediție am pornit-o cu binecuvântarea părintelui Constantin Sturzu care după Sfânta Liturghie de pe 15 decembrie a citit un cuvânt de-al meu în care îi rugam pe cei din biserică să sprijine această acțiune. Bucuria a fost mare, căci s-au strâns aproximativ 1600 de lei, bani care vor ajunge acolo și sub formă de alimente și pachete cu dulciuri și fructe. În afara acestora au fost o mulțime de oameni care s-au oferit să ne ajute cu haine și alimente pe care le vom strânge la biserică. Nădăjduiesc că pe data de 22 decembrie ne vom porni cu mic și cu mare spre copilașii care ne așteaptă ca de fiecare dată, în fața bisericii, zâmbindu-ne cu brațele deschise.

Ceea ce s-a întâmplat mi-a arătat încă o dată că Dumnezeu are grijă de toți. Ne-am ajutat pe noi și de această dată și îmi mărturisesc bucuria de a mă simți în această biserică ca într-o familie unde ceilalți îmi înțeleg dorințele fără prea multe explicații. Vă mulțumesc pentru disponibilitate, pentru ajutorul material și duhovnicesc. Este extrem de important că Hristos se vede și-n faptele noastre, că suntem uniți și-n rugăciune, dar și-n acțiuni propriu-zise.

 

Să dea Dumnezeu să fim cu pace și bucurie, să avem cu toții sărbători binecuvântate mulțumindu-I că ne-a învrednicit să putem ajuta niște copii care au mare nevoie de noi…

 

 

 

Cu bucurie în Hristos,

Cătălina Dănilă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s